Themabijeenkomsten

Themabijeenkomst voor startende leidinggevenden: hoe ontwikkel je organisatiesensitiviteit?

Organisatiesensitiviteit of organisatiebewustzijn betekent: inzicht hebben in hoe een organisatie feitelijk werkt. Als je beschikt over organisatiesensitiviteit, dan houd je niet alleen rekening met de formele en hiërarchische lijnen binnen een organisatie, maar heb je ook een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen en gedragingen van mensen. Je begrijpt dat er verschillende meningen en belangen zijn en dat machtsfactoren een rol spelen. Je weet hoe je daarmee om kunt gaan om in een organisatie iets voor elkaar te krijgen. Je hebt voelsprieten en een goed werkend ‘zesde zintuig’. Je krijgt inzicht in jouw voorkeursstijlen op het gebied van communicatie en leidinggeven, en leert te reflecteren op je handelen.

Praktisch

Aan de hand van je eigen organisatie maak je deze middag een routekaart; je leert de taal die er gesproken wordt begrijpen. Je krijgt meer zicht op je rol en je plek in de organisatie en welke betekenis dit heeft voor jouw functioneren.

De historie van het bedrijf, de oprichters, de verhalen, de core business en eventuele fusies en veranderingen: alles komt aan bod.

Deze themabijeenkomst is een interactieve middag waarbij er genoeg ruimte is voor interactie tussen de deelnemers.