Executive Coaching

Graaf uw essentie uit. Ontdek uw type. Dit zal een alternatief vormen tegen onbewust gedrag. (G.I. Gurdjieff , filosoof, mysticus, schrijver, componist en choreograaf)

Wanneer je in een positie gekomen bent waarin het krijgen van feedback niet meer vanzelfsprekend is, getuigt het juist dan van karakter om dit zelf te organiseren. Je kiest er bewust voor om je door scherpe vragen te laten prikkelen en zo te ontdekken wat je zelf nog niet kon waarnemen.

Ook is er ruimte voor het spiegelen van je persoonlijke en professionele ontwikkelingen, waarbij mogelijke confrontaties kunnen leiden tot groei en nieuwe inzichten. Zo kun je uit de ‘contextuele gevangenis’ stappen en vanuit een nieuw referentiekader thema’s beoordelen en onderzoeken.

Tijdens een traject of een paar gesprekken komt aan de orde hoe je:

  • In alle rust tot een wijs en weloverwogen oordeel komt.
  • Je leert zien en voelen wat wel of juist niet belangrijk is.
  • Je leert hoe ‘de werkelijkheid’ kan aansluiten bij de ‘juiste’ graad van belangrijkheid.
  • Alledaagse casuïstiek in relatie tot je persoonlijke en professionele ontwikkeling kunt beoordelen.

Hierbij spelen de feiten en aspecten van onbewuste en vaak moeilijk grijpbare processen, de ‘Hidden Organization’, een belangrijke rol.

De gesprekken zijn praktisch, brengen structuur, bieden een nieuw perspectief, spiegelen en kunnen confronteren.

Ik ga uit van de kracht en eigenheid van mijn cliënten. Executive coaching is altijd maatwerk; na een eerste kennismaking worden in overleg afspraken gemaakt.